In ONK 250

Freek van der Vlist van het Carglass Honda team is het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Gemert begonnen met een podiumplaats.

In beide manches moest de crosser uit Apeldoorn van rond de tiende plaats terug naar voren komen en wist in zowel de eerste als de tweede manche na een goed gereden inhaalrace op een derde plaats over de finish te komen.

Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement flink gevroren in Gemert waardoor de baan er bevroren en glad in lag in de training. ‘’Ik heb rustig mijn ronden gereden en wat naar het juiste ritme gezocht. Omdat ik niet helemaal voluit heb gereden, was mijn tijd niet goed maar toch kon ik er een negende plaats uithalen,’’ vertelt Freek.

In de eerste manche zat hij er heel goed bij na het vallen van het starthek en in de voorste gelederen dook hij de eerste bocht in. Echter in de bocht kwam de rijder voor hem ten val waardoor Freek hard moest remmen en pas rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij met een goed ritme naar voren en mengde zich in de strijd met Micha Boy de Waal en Roan van de Moosdijk. Het kostte hem even wat moeite om de Waal te passeren waardoor van de Moosdijk een gat kon slaan. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg Freek dit niet meer dichtgereden en kwam als derde over de finish.

De start van de tweede manche was net iets minder goed waardoor hij ditmaal rond de dertiende plaats uit de eerste bocht kwam. Met een goed ritme kwam hij in een hoog tempo terug naar een derde plaats. Freek reed de juiste lijnen en het rijden ging goed. De twee kopmannen waren te ver weg om nog te achterhalen waardoor hij wederom tevreden als derde over de finish kwam.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een derde plaats. Aanstaande zondag staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de kalender in Boekel.

Commentaar Freek van der Vlist: ‘’De eerste wedstrijd zorgt toch altijd voor een klein beetje spanning. Ik was benieuwd waar ik zou staan ten opzichte van de concurrentie. Deze wedstrijd was goed om te zien op welke punten we nog kunnen verbeteren. Het waren aparte omstandigheden vandaag maar het was een goede training en het zou maar zo kunnen dat het op 11 maart bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross ook dit soort omstandigheden zijn.’’

Daguitslag ONK 250 in Gemert:
1 Hardi Roosiorg 100 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 90 Pnt
3 Freek van der Vlist 82 Pnt
4 Youri van’t Ende 69 Pnt
5 Sander Agard Michelsen 66 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search