In ONK 250

Freek van der Vlist van het Carglass Honda team heeft zondag in Boekel de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 gewonnen.

Van der Vlist kwam in de eerste manche na een matige start goed terug naar voren en wist er nog een tweede plaats uit te halen. In de tweede manche pakte hij kopstart en wist de volledige manche naar zijn hand te zetten.

Door de nachtvorst op de dagen voorafgaande aan het evenement en de ingezette dooi op zondagochtend lag het circuit er tijdens de training verraderlijk bij. Ondanks dit had Freek het al snel goed naar zijn zin en wist in zijn eerste snelle ronde gelijk de snelste tijd op de klokken te zetten. Niemand kon de tijd van de crosser uit Apeldoorn evenaren waardoor hij de sessie op pole position afsloot.

De start van de eerste manche was matig waardoor van der Vlist een inhaalrace moest rijden. In de eerste ronde wilde het niet echt lukken maar daarna kwam hij vanaf een achtste plaats terug naar een tweede positie. Opdat moment was de kopman al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Freek ervoor koos om geen onnodige risico’s meer te nemen en op een tweede plaats over de finish te komen.

In de tweede manche vertrok de Carglass Honda als een speer bij de start en als leider dook Freek de eerste bocht in. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd kwam van der Vlist als winnaar over de finish en pakte hiermee tevens de dagzege.

De eerste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap zitten erop en nu is het tijd voor de start van de Dutch Masters of Motocross op 11 maart in Markelo.

Daguitslag 250 in Boekel:
1 Freek van der Vlist 95 Pnt
2 Glen Meier 80 Pnt
3 Youri van’t Ende 76 Pnt
4 Bastian Boegh Damm 75 Pnt
5 Sander Agard Michelsen 74 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search