In EMX 250

Freek van der Vlist van het Carglass Honda team heeft in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250 in het Letse Kegums gestreden voor de punten. In zowel de eerste als de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden maar gaf alles en wist in totaal vijf punten te scoren

Het circuit van Kegums had dit jaar een iets hardere ondergrond dan normaal en werd in tegengestelde richting gereden. Freek had het gelijk goed naar zijn en wist in de tijdtraining een goede vierde tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche vertrok Freek goed bij de start maar helaas kwam hij bij het aanrijden van de eerste bocht in de verdrukking en dit had tot gevolg dat hij pas als dertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat de baan gedurende de dag flink was veranderd kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij niet voluit kon rijden. Ondanks dit knokte hij door en wist er toch nog een zestiende plaats uit te halen.

Met nieuwe motivatie stond Freek achter het starthek voor de tweede manche. Hij kwam heel goed weg maar helaas kwam hij in het gedrang ten val in de tweede bocht waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Hij vocht zich terug richting de punten maar in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In het dagklassement eindigde Freek op een negentiende positie. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij na vier wedstrijden de zesentwintigste plaats. In het weekend van 2 en 3 juni staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag EMX250 in Letland:
1 Mathys Boisrame 41 Pnt
2 Mikkel Haarup 39 Pnt
3 Mel Pocock 38 Pnt
4 Martin Barr 36 Pnt
5 Gianluca Facchetti 35 Pnt
19 Freek van der Vlist 5 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Martin Barr 128 Pnt
2 Mel Pocock 126 Pnt
3 Mathys Boisrame 120 Pnt
4 Dylan Walsh 103 Pnt
5 Giuseppe Tropepe 85 Pnt
26 Freek van der Vlist 18 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search