In EMX 250

Honda-rijder Freek van der Vlist is in de EMX250 wedstrijd in het Belgische Lommel in de top tien geeindigd. Van der Vlist moest in beide manches na een slechte start een inhaalrace rijden en kwam terug naar een elfde en tiende plaats, wat hem in het dagklassement een tiende plaats opleverde.

Op zaterdag had Freek gelijk een goed gevoel op het circuit en wist hij zich met een zesde tijd in zijn groep sterk te kwalificeren voor de wedstrijd. Omdat de eerste manche vele uren later verreden werd dan de tijdtraining, was de baan helemaal anders.

Na het vallen van het starthek zat Freek er niet goed bij en moest van rond de vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Omdat het bloedheet was, wilde Freek niet gelijk alles geven en bouwde zijn wedstrijd rustig op. In de slotfase wilde hij nog versnellen maar helaas lukte dit niet waardoor hij genoegen moest nemen met een nette elfde plaats.

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden. Ook in deze manche kwam Freek niet goed uit de start en moest wederom vanaf een vijfentwintigste plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een veertiende plaats, waar hij lang op heeft gereden. In de slotfase kon hij nog versnellen en slaagde erin om zich in de laatste twee ronden nog op te werken naar een tiende plaats. 

Commentaar Freek van der Vlist: ‘’Ik ben tevreden over het weekend in Lommel. Ik had natuurlijk op iets meer gehoopt maar met twee slechte starts was het moeilijk. Ik ben blij dat ik zo ben teruggekomen na mijn rugblessure.’’

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Mel Pocock 45 Pnt
2 Maxime Renaux 45 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
4 Ken Bengtson 28 Pnt
5 Mathys Boisrame 28 Pnt
10 Freek van der Vlist 21 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search