In EMX 250

Honda-rijder Freek van der Vlist heeft tijdens de negende wedstrijd meetellend voor het Europees Kampioenschap 250cc in het Zwitserse Frauenfeld 5 punten weten te scoren.

De crosser uit Apeldoorn werd in de eerste manche als achttiende afgevlagd en in de tweede manche kwam hij als negentiende binnen.

Afgelopen weekend was het circuit in Frauenveld-Gachnang, Zwitserland, gastheer voor de negende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. Na een uitstekende voorbereiding was Freek afgereisd naar Zwitserland en ondanks dat het circuit goed aanvoelde maakte de Honda-rijder elke ronde iets mee waardoor hij in de tijdtraining niet verder kwam dan een veertiende tijd. Met deze tijd wist de crosser uit Apeldoorn zich wel rechtstreeks te plaatsen voor de eerste manche, die op zaterdagmiddag al werd verreden.

Toen het starthek viel in de eerste manche kende Freek een slechte start waarna hij langzaam maar zeker naar voren reed en steeds meer plaatsen winst wist te boeken. Echter merkte Freek na tien minuten wedstrijd dat hij niet volledig fit was en kreeg hij last van buikkrampen. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en werd als achttiende afgevlagd. Op zondag voelde de Honda-rijder zich nog steeds erg zwak en hierdoor zat er niet meer in dan een negentiende plaats.

“Dit was een erg teleurstellend weekend voor mij omdat ik me heel goed voelde op de baan en ik weet dat er, als ik fit was geweest, een stuk meer in had gezeten,” aldus Freek. Aankomend weekend wordt in Bulgarije de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het circuit van Sevlievo.

Daguitslag EMX250 in Zwitserland:
1 Mathys Boisrame 43 Pnt
2 Steven Clarke 36 Pnt
3 Brian Moreau 36 Pnt
4 Dylan Walsh 34 Pnt
5 Pierre Goupillon 31 Pnt
23 Freek van der Vlist 5 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Mathys Boisrame 299 Pnt
2 Mel Pocock 281 Pnt
3 Martin Barr 246 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 222 Pnt
5 Steven Clarke 219 Pnt
26 Freek van der Vlist 44 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search