In EMX 250

Honda-rijder Freek van der Vlist heeft tijdens de laatste wedstrijd om het EMX250 kampioenschap in Assen een ijzersterke tweede manche gereden. Na tegenslag in de eerste manche waarin de crosser uit Apeldoorn niet verder kwam dan een eenentwintigste plaats, reed hij in de tweede manche een dijk van een wedstrijd en kwam als zesde over de finish.

De laatste wedstrijd meetellend voor het Europees Kampioenschap MX2 werd afgelopen weekend verreden in het zware zand van Assen. Voor de rijder uit Apeldoorn de kans om zich na enkele moeizame weken te laten zien aan zijn thuispubliek. Freek begon gelijk sterk aan zijn weekend door in de tijdtraining een vijfde tijd op de klok te zetten.

Gebrand op een goed resultaat ging Freek op zaterdagmiddag van start in de eerste manche. Helaas werd hij al vrij snel ingesloten waardoor hij in de achterhoede de eerste bocht aansneed. Door deze zeer strak te nemen kon hij als twaalfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam Freek in de tweede ronde ten val waarbij zowel hijzelf als zijn machine meerdere malen werden geraakt. Hierdoor koste het veel tijd alvorens hij, met een gebroken subframe en loszittend buddyseat, zijn weg kon vervolgen. Alles werd op alles gezet en na een sterk gereden inhaalrace kwam hij nog dicht in de buurt van de punten. Helaas was het net niet genoeg en keerde hij met een eenentwintigste plaats teleurgesteld terug naar het paddock.

In de tweede manche begon Freek opnieuw in de middenmoot aan de wedstrijd en kwam hij de eerste ronde door op een veertiende plaats. Met een sterk tempo baande de crosser uit Apeldoorn zich een weg naar voren waardoor hij halverwege de manche al op een vierde plaats reed. Echter merkte Freek toen dat zijn koppeling iets begon te slippen waardoor hij het tempo moest laten zakken en als zesde werd afgevlagd.

Deze zesde plaats in de tweede manche was voor Freek een sterke manier om een moeizaam verlopen seizoen op goede wijze af te sluiten.

Daguitslag EMX250 Assen:
1 Jett Lawrence 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 42 Pnt
3 Tom Vialle 36 Pnt
4 Mikkel Haarup 29 Pnt
5 Caleb Grothues 24 Pnt
14 Freek van der Vlist 15 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search