In ONK 250

Freek van der Vlist uit Apeldoorn is zondag in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lelystad op een vijfde plaats geeindigd.

In de eerste manche kwam Freek na een slechte start van rond de vijftiende plaats terug naar een vijfde positie. In de tweede manche verloor hij na een aanrijding bij de start zijn voorrem maar toch knokte hij door en wist opnieuw als vijfde over de finish te komen.

Het circuit van Lelystad lag er goed geprepareerd bij. Er was een grote opkomst waardoor er in twee groepen getraind moest worden. Freek wist in zijn groep een derde tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches als vijfde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en kwam pas op een vijftiende plaats door de eerste bocht. ‘’Ik kwam al vrij snel aan op een vijfde plaats maar had niet het juiste ritme in handen om het gaatje tot aan de rijders voor mij te dichten waardoor ik als vijfde over de finish kwam,’’ vertelt Freek.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal dook hij als tweede de eerste bocht in. ‘’In de eerste bocht dook ik onderdoor waardoor ik de leiding over nam maar in de tweede bocht kwam ik met een andere rijder in aanraking waarbij ik mijn voorrem verloor. Dit koste mij al snel een aantal plaatsen. Ondanks dit probleem heb ik toch een goede manche kunnen rijden en wist ik op een paar foutjes na toch opnieuw als vijfde over de finish te komen.’’

Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde Freek ook in het dagklassement op een vijfde plaats. ‘’Voor mij was dit een goede training voor de Dutch Masters in Axel. Het is fijn om na de blessure rondom Oss weer even een wedstrijd in de benen te hebben voordat we in Axel van start gaan.’’

De wedstrijd in Axel staat aankomende zondag op het programma. Na de wedstrijd in Oss staat Freek op een dertiende plaats in de tussenstand.

Daguitslag ONK 250 Lelystad:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Rene de Jong 86 Pnt
3 Rick Elzinga 80 Pnt
4 Raivo Dankers 76 Pnt
5 Freek van der Vlist 72 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search