In Geen categorie

Freek van der Vlist heeft een zeer positieve Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard gekend. De crosser uit Apeldoorn kwam in het sterke deelnemersveld dichtbij het scoren van een WK punt.

Op donderdagochtend kreeg hij te horen dat hij mee mocht doen aan de Grand Prix. Op zaterdag had hij even wat tijd nodig om zijn ritme te vinden. Ook had hij in de kwalificatieheat wat last van opgepompte armen maar dit hoort er in de eerste ‘’echte’’ wedstrijd van het seizoen bij!

Op zondag ging het rijden lekker met Freek en ondanks de regen had hij het goed naar zijn zin. ‘’Vooral in de tweede manche liet ik een goede snelheid zien. Ondanks dat ik een ronde achterstand had omdat ik de pits in moest om iets te laten repareren, kon ik qua rondetijden met de mannen uit de top tien mee en wist ik alsnog 21ste te worden,’’ vertelt Freek.

Met de eenentwintigste plaats in de tweede manche scoorde van der Vlist net geen WK punt. In de komende weken zal de crosser uit Apeldoorn zijn voorbereiding op de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op 29 maart verder zetten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search