In Int. wedstrijden

Freek van der Vlist is in de internationale wedstrijd in Arnhem dichtbij een top tien plaats gekomen. Van der Vlist kwam in beide manches niet goed weg bij de start.

In de eerste manche werd zijn opmars even onderbroken en moest hij genoegen nemen met een zeventiende plaats maar in de tweede manche kon hij het tempo strak blijven houden en werd elfde.

Er stond een zeer sterk deelnemersveld in Arnhem dat bestond uit veel rijders uit het wereldkampioenschap MXGP. Freek begon positief aan de dag door in dit veld een nette dertiende tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start maar al snel wist hij een aantal plaatsen winst te boeken. ‘’Ik kwam goed naar voren maar helaas kon ik dit niet doorzetten en verkrampte. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ik weer een beter ritme waardoor ik nog een aantal plaatsen terug kon pakken en ik als zeventiende werd afgevlagd,’’ vertelt Freek.

Ook in de tweede manche kwam van der Vlist niet lekker weg bij de start en kwam ook nog tot stilstand door een valpartij in de eerste bocht. Net als in de eerste manche kon hij in de beginfase vele plaatsen winst boeken maar ditmaal wist hij dit door te zetten en kwam op een goede elfde plaats over de finish.

Met een 17-11 in de manches eindigde Freek in het dagklassement op een veertiende plaats. Aankomende zondag zal hij van start gaan in de internationale wedstrijd in Axel.

Daguitslag int.wedstrijd Arnhem:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 47 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Arminas Jasikonis 34 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt
14 Freek van der Vlist 14 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search