In ONK500

Freek van der Vlist heeft een positieve terugkeer gemaakt in de competitie. De crosser uit Apeldoorn deed dit in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

Van der Vlist reed hier aan de leiding maar door een tekort aan wedstrijdritme werd hij uiteindelijk derde.

Freek is nu weer drie weken aan het rijden nadat hij begin augustus zijn enkel heeft gebroken tijdens de internationale wedstrijd in Axel. De trainingen verlopen goed waardoor Freek besloot om in Westerbork weer zijn eerste wedstrijd te rijden. Door de vele regenval lag het circuit er zwaar bij en dit zorgde ervoor dat Van der Vlist in de training niet lekker in zijn ritme kon komen. Ook miste hij het vertrouwen waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam hij redelijk weg en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het ritme zat er nu beter in en na een aantal ronden wist ik de koppositie in handen te nemen. Door een tekort aan wedstrijdritme kreeg ik last van harde onder armen waardoor ik het tempo moest laten zakken en derde werd,’’ vertelt Freek.

Door de aanhoudende regenval werd de tweede manche afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was. Van der Vlist zal zich nu gaan voorbereiden op de triple header Grand Prix in Lommel. Dit begint aankomend weekend waarbij er drie Grand Prix wedstrijden verreden worden binnen een week.

Daguitslag ONK 500 Westerbork:
1 Kay Ebben
2 Lars Griekspoor
3 Freek van der Vlist
4 Rene de Jong
5 Wesley Schepers

Recent Posts

Start typing and press Enter to search