In MXGP 2020

Van der Vlist wist eigenlijk zondag al punten te pakken in Lommel maar helaas werden deze hem toen weer afgenomen omdat zijn motor op een verkeerde plaats stond in het parc ferme. Op woensdag revancheerde hij zich en wist met een negentiende plaats in de tweede manche twee punten te pakken.

In de nacht van dinsdag op woensdag en ook in de eerste helft van de tijdtraining regende het nog veel in Lommel. Toen Freek het circuit opging, had hij gelijk al een beter gevoel dan op de eerste zondag. ‘’Het rijden ging wat agressiever en dit resulteerde uiteindelijk in een zeventiende tijd, waar ik tevreden mee was,’’ vertelt Freek.

Bij de start van de eerste manche kwam Freek goed weg maar kwam helaas niet lekker door de eerste bocht. Omdat hij in de eerste paar ronden iets te afwachtend reed, kwam hij niet lekker in zijn ritme en verloor daardoor de aansluiting met de rijders voor mij. Freek vocht door maar kwam uiteindelijk met een eenentwintigste plaats net niet tot scoren.

Omdat het rijden in de eerste manche niet lekker was gegaan, was Freek er opgebrand om het beter te doen in de tweede manche. De start was ditmaal minder goed maar de eerste bocht verliep beter. ‘’Ik kon de wedstrijd agressiever beginnen waardoor ik in een goed ritme terecht kwam en goed mee kon doen met de rijders voor mij. Dit leverde mij een negentiende plaats op en twee WK punten. Na de punten van zondag, die me helaas afgenomen waren, zijn dit de eerste WK punten in de MXGP klasse waar ik heel blij mee ben.’’

Met een 21-19 in de manches eindigde Freek op een 22ste plaats in het dagklassement. Met de punten van in de tweede manche staat hij nu ook in de tussenstand van het wereldkampioenschap en bezet de 41ste plaats. Aanstaande zondag zal Freek opnieuw uitkomen in het wereldkampioenschap MXGP en deze wedstrijd zal wederom verreden worden op het zandcircuit van Lommel.

Daguitslag MXGP of Limburg:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Romain Febvre 38 Pnt
5 Jeremy Seewer 32 Pnt
22 Freek van der Vlist 2 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search