In MXGP 2020

Freek van der Vlist heeft een sterke MXGP wedstrijd in Lommel weten te rijden. Van der Vlist reed in de eerste manche in de punten maar door een valpartij en een bril wissel verloor de rijder uit Apeldoorn veel tijd waardoor hij met een eenentwintigste plaats net de punten miste. In de tweede manche revancheerde hij zich door van rond de twintigste plaats sterk terug te komen naar een veertiende plaats en zeven punten pakte.

Door de hevige regenval in de nacht op zaterdag op zondag lag het circuit er nat en modderig bij in de training. Het koste Freek dan ook meer moeite om in zijn ritme te komen omdat de baan een stuk verraderlijk was dan op de eerste twee wedstrijddagen! Een aantal keren zette hij aan om een snelle tijd op de klok te zetten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 22ste tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg maar wist de eerste paar ronden goed door te komen. Echter rijdend in de punten ging hij in de fout en kwam ten val. Omdat de motor buiten de baan was beland, koste het hem veel tijd om zijn weg te kunnen vervolgen. Daarnaast was zijn bril bij de valpartij kapot gegaan waardoor hij naar de goggles lane moest om deze te wisselen. Door deze tegenslagen miste hij met een eenentwintigste plaats net de punten.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal kwam hij niet lekker weg bij de start maar door een goede eerste ronde kwam hij al op een twintigste plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en sloot de manche af op een goede veertiende plaats waarmee hij zeven punten pakte.

‘’Ik heb het MXGP seizoen toch nog op een positieve manier af kunnen sluiten zo. Na een korte voorbereiding door mijn enkelbreuk heb ik hier toch een mooi resultaat neer weten te zetten,’’ vertelt Freek.

Met een 21-14 in de manches eindigde Freek op een negentiende plaats in het dagklassement. De grote wedstrijden zijn nu ten einde waardoor Freek even rust zal pakken en zich dan zal gaan voorbereiden op seizoen 2021.

Daguitslag Grand Prix van Lommel:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Romain Febvre 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
19 Freek van der Vlist 7 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search