In ONK500

Freek van der Vlist is in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lierop op een zesde plaats geëindigd. In de eerste manche wist de crosser uit Apeldoorn kopstart te pakken en reed in de beginfase aan de leiding. Gedurende de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven en finishte als vijfde. In de tweede manche kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar een zesde positie, wat ook zijn uitslag in het dagklassement was.

In de ochtend moest Freek er nog een klein beetje in komen in de tijdtraining. Naarmate de sessie vorderde begon het wel steeds beter te gaan en wist hij een zesde tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche pakte Freek een hele goede start en kwam als leider uit de eerste bocht.

‘’Na de goede start kon ik de koppositie in de eerste twee ronden vast houden. Uiteindelijk viel ik gedurende de wedstrijd terug naar een vijfde plaats maar het rijden was goed. In het begin heb ik mezelf iets teveel opgeblazen maar dit komt omdat het basis tempo nog net niet hoog genoeg is om met de mannen voorin mee te kunnen rijden,’’ vertelt Freek.

Freek kwam op een vijfde plaats over de finish en keek uit naar de tweede manche die op een loodzwaar circuit verreden zou gaan worden. Ditmaal verliep de start minder goed omdat Freek over het starthek met een andere rijder in aanraking kwam. Het rijden ging nu beter dan in de eerste manche en hij wist zich van rond de vijftiende plaats helemaal terug op te werken naar een zesde plaats.

‘’Het is weer een stapje in de goede richting want het wedstrijdritme begint steeds beter terug te komen. We blijven werken aan de basis snelheid voor in de manches want ik voel dat hier nog iets bij kan.’’

Met een 5-6 in de manches eindigde Freek op een zesde plaats in het dagklassement. Op zondag 3 april gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Daguitslag ONK 500 Lierop:
1 Calvin Vlaanderen 100 Pnt
2 Brent van Doninck 90 Pnt
3 Micha Boy de Waal 82 Pnt
4 Sven van der Mierden 76 Pnt
5 Lars van Berkel 71 Pnt
6 Freek van der Vlist 71 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search