In ONK500

Freek van der Vlist heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Delfzijl een top drie plaats weten te behalen. Van der Vlist had het in de eerste manche moeilijk om in zijn ritme te komen en door een fout in de slotfase werd hij uiteindelijk zesde. In de tweede manche ging het beter. Na een kleine tegenslag in het midden van de wedstrijd kwam hij sterk terug en wist op een derde plaats over de finish te komen.

In de eerste manche pakte Freek een goede start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij zich op te werken naar een tweede plaats maar niet veel later volgde er een rode vlag situatie waardoor er een herstart kwam.

Bij de herstart was zijn start nog beter en draaide hij op een tweede plaats de eerste bocht door. In de beginfase viel hij terug naar een derde plaats en was hij niet in staat om het tempo van de twee kopmannen te volgen. Freek maakte teveel fouten en moest ze daardoor laten gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan maar door een foutje in een bocht kwam hij bij het inrijden van een spoor ten val. Hierbij gingen drie plaatsen verloren en finishte Freek op een zesde plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd kende Freek wat problemen en viel terug naar een zesde plaats. Echter in deze manche kwam hij goed in zijn ritme en werkte zich op naar een derde plaats. Toen hij de aanval inzette op de tweede man, maakte deze een fout waardoor Freek moest uitwijken. Dit koste hem een positie maar door goed aanvallend te rijden kwam hij terug maar helaas was de tijd tekort om nog een echte aanval in te zetten op de twee koplopers waardoor hij op een derde plaats over de finish kwam.

Met een 6-3 in de manches eindigde Freek op een derde plaats in het dagklassement.

Daguitslag ONK 500 Delfzijl:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Kay Ebben 83 Pnt
3 Rene de Jong 79 Pnt
4 Freek van der Vlist 76 Pnt
5 Joel van Mechelen 72 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search