In EMX Open

Freek van der Vlist heeft in de tweede wedstrijd om het EMX Open Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento helaas geen punten weten te scoren. Een verkeerde bandenkeuze in de eerste manche en een valpartij in de beginfase van de tweede manche hielden van der Vlist buiten de punten in deze tweede wedstrijd van het seizoen!

Op het prachtige en moeilijke circuit van Arco di Trento had Freek even tijd nodig om het juiste ritme te pakken te krijgen. Na verschillende keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een veertiende tijd in zijn groep en mocht hiermee in beide manches als zevenentwintigste op rijden naar het starthek.

Voor de eerste manche maakte Freek de keuze om op het harde circuit van Arco di Trento een zandband te monteren. Dit was een gok maar hij deed dit om te proberen een goede start te pakken. Helaas pakte dit niet super uit en liep het uit op een matige start. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen en hierdoor had Freek met de zandband maar weinig grip waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden en ditmaal was het circuit een stuk losser dan op zaterdag. Opnieuw maakte Freek de keuze om met de zandband van start te gaan omdat Freek wist dat een goede start de sleutel naar een goed resultaat zou zijn. Dit lukte en ditmaal kon Freek op een goede zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas was Freek in de beginfase iets te gretig en kwam ten val. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats. Omdat het erg moeilijk was om in te halen, koste het tijd om rijders te passeren waardoor Freek niet verder kwam dan een vijfentwintigste plaats.

De volgende wedstrijd van Freek is de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Deze wedstrijd wordt op tweede Paasdag verreden (maandag 18 april).

Daguitslag EMX Open Arco di Trento:
1 Giuseppe Troppe 47 Pnt
2 Michael Sandner 45 Pnt
3 Tomas Kohut 35 Pnt
4 Marcel Stauffer 30 Pnt
5 Simone Croci 29 Pnt
28 Freek van der Vlist 0 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search