In Dutch Masters of Motocross

Freek van der Vlist is in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 500 in Oldebroek in de top tien geëindigd en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats.

In het begin van de training was het in het begin even zoeken naar de juiste lijnen en grip op de baan. Omdat hier maar 1 keer per jaar gereden wordt, is het altijd de vraag hoe de baan er in komt te liggen. Het was mooi weer waardoor de baan er hard bij lag. Freek voelde zich tijdens de sessie beter en beter en zette een zevende tijd op de klok.

In de eerste manche pakte Freek een goede start maar kwam in de eerste bocht in de verdrukking terecht en kon daardoor pas op een zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen maar wist zich toch terug te knokken naar een tiende plaats.

De start van de tweede manche was minder goed maar in de eerste bocht kon hij verschillende plaatsen winst boeken waardoor hij als achtste aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het tempo van Freek in de beginfase niet hoog genoeg lag, moest hij plaatsen prijsgeven en zakte terug naar een twaalfde plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en kreeg hij de negende plaats in handen. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee negende in het dagklassement.

In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross 500 is Freek opgeklommen naar een achtste plaats. Op zondag 1 mei gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500 Oldebroek:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 47 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Brent Van Doninck 36 Pnt
5 Stefan Ekerold 32 Pnt
9 Freek van der Vlist 23 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Calvin Vlaanderen 94 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 89 Pnt
3 Brian Bogers 85 Pnt
4 Sven van der Mierden 60 Pnt
5 Stefan Ekerold 57 Pnt
8 Freek van der Vlist 45 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search