In ONK500

Freek van der Vlist is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Gemert op het podium geëindigd.

Na wat tegenslag kwam hij in de eerste manche niet verder dan een achtste plaats maar in de tweede manche revancheerde hij zich door tweede te worden. Dit leverde hem ook in het dagklassement een tweede plaats op.

In de training lag het circuit er nog snel bij maar Freek slaagde er al vrij snel in de training in om een goede tijd op de klok te zetten. Even had hij de snelste tijd in handen maar uiteindelijk viel hij twee plaatsen terug en sloot de sessie af als derde.

Bij de start van de eerste manche kwam Freek niet goed weg en tot overmaat van ramp schoot zijn motor ook nog in zijn vrij over het starthek. Hierdoor dook hij in de achterhoede de eerste bocht in. Omdat het moeilijk was om in te halen, kon hij zijn eigen tempo niet rijden maar wel wist hij iedere ronde één of tweede plaatsen winst te boeken totdat hij aan kwam op een negende plaats. Een groepje vanaf de vierde tot aan de achtste man reed zo’n tien seconden voor hem maar deze wist hij snel dicht te rijden. Echter bij een inhaalmanoeuvre op de achtste man, raakten beide rijders elkaar en kwamen samen ten val. Dit koste Freek veel tijd waardoor er in de eerste manche niet meer in zat dan een achtste plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start en dook als leider de eerste bocht in. In de eerste twee ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats maar moest deze toen afgeven. Lang kon hij de leider goed blijven volgen maar toen hij tussen de achterblijvers kwam, verloor hij wat tijd. Er ontstond een gat van negen seconden maar omdat Freek zich goed voelde en door kon blijven pushen, wist hij het gat nog weer te dichten tot 1 seconde. Helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een mooie tweede plaats.

Met een 8-2 in de manches eindigde Freek in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomende woensdag staat de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Marum.

Daguitslag ONK 500 Gemert:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Freek van der Vlist 78 Pnt
3 Micha Boy de Waal 78 Pnt
4 Lars van Berkel 77 Pnt
5 Rene de Jong 75 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search