In Dutch Masters of Motocross

Freek van der Vlist is in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen in de top tien geëindigd.

In de eerste manche kwam hij na een valpartij bij de start terug naar een elfde plaats. In de tweede manche zat hij gelijk op een zevende plaats maar helaas kon hij het hoge tempo niet de hele wedstrijd vast houden waardoor hij een paar plaatsen prijs moest geven en opnieuw elfde werd, wat hem in het dagklassement de tiende plaats opleverde.

Freek begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining een scherpe tijd op de klok te zetten. ‘’Ik wist een vierde tijd op de klok te zetten. Dit was boven verwachting omdat ik tijdens de training nog geen super gevoel op de baan had,’’ vertelt Freek.

De eerste manche begon met een tegenslag want Freek kwam bij de start ten val en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij in een hoog tempo plaatsen winst boeken en kwam aan op een dertiende plaats. ‘’Omdat ik in de beginfase een hoog tempo reed, blies ik mijzelf op en raakte ik uit mijn ritme. Echter met nog tien minuten te gaan, kreeg ik mijn ritme weer terug en kon ik in de slotfase nog een paar plaatsen winst boeken, om uiteindelijk op een elfde plaats over de finish te komen.’’
De start van de tweede manche was een stuk beter en op een zevende plaats kwam hij uit de eerste bocht. Helaas kon hij het tempo niet de hele manche vast houden waardoor hij een aantal plaatsen terug viel en opnieuw op een elfde plaats werd afgevlagd.

Met tweemaal een elfde plaats in de manches eindigde Freek op een tiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand bezet hij na drie wedstrijden de achtste plaats. Na een drukke periode met veel wedstrijden achter elkaar, is er voor Freek aankomend weekend geen wedstrijd. Op 15 mei gaat het ONK kampioenschap weer verder in Varsseveld.

Daguitslag Dutch Masters 500 Harfsen:
1 Calvin Vlaanderen 47 Pnt
2 Brian Bogers 45 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
4 Brent van Doninck 36 Pnt
5 Sven van der Mierden 29 Pnt
10 Freek van der Vlist 20 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search