In ONK500

Freek van der Vlist is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Axel tweede geworden.

Van der Vlist reed in beide manches lang aan de leiding maar kon dit uiteindelijk net niet volhouden en werd in zowel de eerste als de tweede manche tweede.

De voorbereiding op de wedstrijd was van verre van ideaal verlopen voor Freek. Hij was de hele week ziek en ook in het weekend was hij hier nog niet van hersteld. Freek probeerde de schade te beperken en zoveel mogelijk punten te scoren. In de training had hij het lastig om in een goed ritme te komen maar toch slaagde hij er in de beginfase in om een scherpe tweede tijd op de klok te zetten. Om zijn krachten te sparen besloot Freek om het circuit al eerder te verlaten en zich voor te gaan bereiden op de eerste manche.

In zowel de eerste als de tweede manche wist Freek kopstart te pakken en voerde het deelnemersveld aan. In de eerste helft van de eerste manche wist Freek stand te houden op de eerste plaats maar kon het daarna niet meer helemaal volhouden. Toch wist hij netjes stand te houden op een tweede plaats waarmee hij belangrijke punten voor het kampioenschap pakte.

Ook in de tweede manche kon Van der Vlist als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij probeerde gelijk een gat te slaan om daarna een goed tempo in te zetten. Lang wist hij stand te houden op de eerste plaats maar door een foutje viel hij terug naar een tweede plaats. Freek probeerde nog een aantal keren terug te komen maar helaas was het niet voldoende waardoor hij wederom als tweede over de finish kwam.

Commentaar Freek van der Vlist: ‘’Teleurgesteld dat ik zo dicht bij een overwinning was maar uiteindelijk toch erg tevreden dat ik dit resultaat kon behalen na een week ziek te zijn geweest. Nu goed uitzieken en zorgen dat ik weer helemaal fit aan de start kom in de volgende ONK, aankomend weekend in Halle.’’

Daguitslag ONK Axel:
1. Sven van der Mierden, 100 Pnt
2. Freek van der Vlist, 90 Pnt
3. Rene de Jong, 79 Pnt
4. Joël van Mechelen, 73 Pnt
5. Joshua van der Linden, 72 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search