In ONK500

Freek van der Vlist heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Halle een tweede plaats weten te behalen. Van der Vlist was sterk en wist de eerste manche te winnen. Ook in de tweede manche reed hij aan de leiding maar kreeg af te rekenen met een lekke achterband en werd toen derde. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een tweede plaats op.

Omdat Freek tijdens de wedstrijd in Axel nog ziek was, had hij besloten om voor de wedstrijd in Halle extra rust te nemen. Dit pakte goed uit want Freek voelde zich goed en weer fit.

Op het mooie circuit van Halle had hij gelijk in de training al een goed gevoel in handen. Hij slaagde erin om er een scherpe ronde uit te persen en kwam uit op een tweede tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Freek goed weg en wist kopstart te pakken. Hij had een goed ritme in handen en wist de koppositie de hele wedstrijd vast te houden. Dit zorgde ervoor dat hij als winnaar over de finish kwam.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en kwam ditmaal als tweede uit de eerste bocht. Omdat hij zich goed voelde op de baan zette hij gelijk aan en wist de koppositie in handen te nemen. Helaas kreeg hij aan het einde van de tweede ronde af te rekenen met een lekke achterband. Ondanks dit wist hij nog even stand te houden op de eerste plaats en ging ervoor om er nog een goed resultaat uit te halen. Gelukkig liep de band er niet vanaf en kon hij de manche afsluiten op een derde plaats.

Met een 1-3 in de manches eindigde Freek op een tweede plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd waarin Freek aan de start komt is de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op zaterdag 18 juni.

Daguitslag ONK Halle:
1. Sven van der Mierden, 95 Pnt
2. Freek van der Vlist, 91 Pnt
3. Rene de Jong, 86 Pnt
4. Mike Bolink, 74 Pnt
5. Nick Leerkes, 72 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search