In ONK500

Freek van der Vlist heeft een sterke laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen gereden. Van der Vlist reed twee goede manches waarin hij zevende en vijfde wist te worden, wat hem in het dagklassement een vijfde plaats opleverde.

In de training kon Freek het juiste ritme nog niet te pakken krijgen en miste hij het goede gevoel op de baan. Toch zette hij een tiende tijd op de klok en begon gemotiveerd aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Freek heel goed weg en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Op een vierde plaats begon hij aan de wedstrijd en wist vervolgens lang stand te houden op een vijfde plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij nog twee plaatsen prijsgeven maar ondanks dit wist hij in de hete omstandigheden het tempo hoog te houden tot in de slotfase. Dit zorgde ervoor dat hij de zesde plaats terug in handen kon nemen en ook op deze plaats over de finish wist te komen.

Vanwege de warmte werd de tweede manche met vijf minuten ingekort. Ook ditmaal wist Freek een hele goede start te pakken en ging op een tweede plaats de eerste bocht in. Echter ditmaal gleed hij te ver door waardoor hij als negende over de eerste springbult kwam. Met een goed ritme kwam hij naar voren en in het midden van de wedstrijd nam hij de vijfde plaats in handen. Omdat het rijden erg lekker ging, wist Freek een gat te slaan ten opzichte van zijn achtervolgers en werd op een sterke vijfde plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Freek op een vijfde plaats en dit is in dit kampioenschap zijn beste resultaat van dit jaar. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Freek op een zesde plaats geƫindigd. Aankomend weekend staat er voor Freek een ONK wedstrijd in Reusel op het programma.

Daguitslag Dutch Masters 500 Rhenen:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Brent van Doninck 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
5 Freek van der Vlist 31 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Calvin Vlaanderen 181 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 178 Pnt
3 Brian Bogers 130 Pnt
4 Sven van der Mierden 118 Pnt
5 Brent van Doninck 112 Pnt
6 Freek van der Vlist 96 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search