In ONK500

Freek van der Vlist heeft zondag het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lelystad weten te winnen. De crosser uit Apeldoorn wist in beide manches een goede start te pakken en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten. Met deze dubbelslag pakte hij zijn eerste ONK zege van dit seizoen!

Het gevoel op het circuit was gelijk goed en dit zorgde ervoor dat Freek al snel in de tijdtraining een scherpe tijd op de klok wist te zetten. Gedurende de sessie probeerde hij een paar kleine dingen uit met de afstelling van de vering. Hij wist zijn tijd nog twee keer te evenaren en pakte hiermee de pole position voor de wedstrijd.

Het gevoel was goed en dit zorgde ervoor dat hij zelfverzekerd aan de eerste manche kon beginnen. Hij pakte een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk sloeg hij een klein gaatje en toen de tweede man een foutje maakte, werd dit gat alleen maar groter. Vanaf dat moment reed Freek zijn eigen wedstrijd en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand!

Ook in de tweede manche wist Freek kopstart te pakken maar ditmaal werd hij in de tweede bocht even gepasseerd. Onmiddellijk sloeg hij terug en nam de koppositie resoluut in handen. Met een goed ritme sloeg hij een gat en reed ronde na ronde een strakke wedstrijd. Ook nu hield Freek het hoofd koel tot aan de finish en won de manche!

Met een dubbele manche zege pakte Freek de dagoverwinning in Lelystad. Voor Freek was dit zijn eerste dagzege in het Open Nederlands Kampioenschap van dit seizoen!

Commentaar Freek van der Vlist: ‘’Het zat er al even aan te komen dat ik een keer een eindzege zou gaan pakken. Al eerder won ik manches maar kon het dan net niet afmaken om een dagzege te pakken. Gelukkig lukte dit in Lelystad wel. Ik hoop dat ik deze lijn verder kan zetten.’’

Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Eersel.

Daguitslag Open Nederlands Kampioenschap 500 Lelystad:
1 Freek van der Vlist 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 90 Pnt
3 Joel van Mechelen 79 Pnt
4 Nick Leerkes 79 Pnt
5 Joshua van der Linden 71 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search