In ONK500

Freek van der Vlist is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Berghem vijfde geworden. Van der Vlist had in de eerste manche last van opgepompte armen waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde plaats. In de tweede manche kwam hij in de beginfase ten val en moest vanaf een laatste plaats naar voren komen. Freek wist er nog een vijfde plaats uit te halen en eindigde hiermee ook op een vijfde plaats in het dagklassement.

In de ochtend lag het circuit van Berghem er ondanks de vele regenval nog goed bij. Freek had een goed gevoel op de baan en wist een derde tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Echter al vroeg in de wedstrijd kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij het tempo moest laten zakken om zo geen grote fouten te maken. Hij reed zijn eigen wedstrijd en wist er nog een vijfde plaats uit te halen.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Het circuit was door de regenval erg slecht geworden. Freek maakte een inschattingsfout en kwam ten val. Hierdoor viel hij terug naar een laatste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Het rijden ging nu beter dan in de eerste manche en hij wist zich terug te knokken naar een vijfde plaats.

Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde Freek ook in het dagklassement op een vijfde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search